Helppoa kuin heinänteko
perjantaina 16. heinäkuuta 2010

heina1.jpgMika Ristiharju & lohi 7,5 kg.

Kristian ja Sebastian Keskitalo, Mika Ristiharju ja Jussi Väänänen ovat jo parin päivän aikana kerinneet mukavasti melskaamaan joella. Se, miksi Lohirannan nimi on Lohiranta eikä muu, tuli sekin selväksi. Kotirantsu on antanut 9,6 ja 7,5 kg:n lohet, ja pari tittiäkin on jo noussut kyytiin.

Juniori, eli Sebastian pääsi Rytingin Matin kyytiin, ja se oli työntäyteistä aikaa. Seitsemän karkuutusta, joista yksi oli kunnollinen hypyssä irti päässyt lohi.

Matti Vaara ja Esa Manninen päättivät myös ensimmäisen lupansa mukavaan saaliiseen, eli 8,5 kg loheen. Ala olevan kuvan taustalla on Lohirannan kaatoryyppyauto. Kuten siis kuvasta on havaittavissa, olemme täyden palvelun majatalo.

heina2.jpgEsa Mannisen (vas.) ja Matti Vaaran suut ovat syystäkin muikeana. Lieneekö Hartwallin auton nostolavalla otettu aiemmin moisia kalakuvia.


 

Vesi humppaa, lohiranta humppaa
maanantaina 12. heinäkuuta 2010

humppa.jpgSilloin kun Tiina ehtii olla soutajanuorukaisten osalta rauhassa, Tiina lähtee isä-Matin kanssa joelle, ja tuloksena on tällaisia kaloja. 

Melkoiset humpat on taas vietetty. Eläkeläisistä ei tosin ole ollut tietoakaan, vaan humpasta on vastannut lähinnä ammattisoutajien nuoriso-osasto. 

Vesikin on humpannut, ja varsinkin viikonloppuna kalansaanti oli hieman nihkeätä. Kalastajatkin olivat rantaharrastusten parissa. Torkkolan Matti kerkesi käymään myös joella, tuloksena jalka ja kauppareissulla könkäältä ensimäisellä pulikan heitolla titti. 

Utsjoella vietettiin Lohiriehaa, ja Lohikuninkuus meni Jouni Kuvajan & Pia Länsmanin venekunnalle 11,6 kg:n lohella. Kisassa saatiin kaikkiaan yhdeksän kalaa, joka on ihan mukavasti “tyhjästä” joesta. 

Vesi on lähtenyt kunnolla laskuun, joten humppaaminen tapahtuu tällä hetkellä oikeaan suuntaan.


 

Marja – Matti puoliaikatulos 6-0 +
uimamaisterin paperit
keskiviikkona 7. heinäkuuta 2010

Marja se onkii lisää kaloja veneeseen Beckenbauerin kanssa, ja Matti kuivattelee edelleen vaatteita, lompakkoa ynnä muuta kastunutta paperimassaa. Eilen Lohirannassakin otettiin vastaan Matin pestyä rahaa.

Matin pesulavastaavana toimi Norjan poika Henri, joka hukkasi Jalvessa veneensä koeuittaessaan puukaloja.  Pulikkakin taisi olla lopuksi kiinni norjalaisessa villapaidassa, sitten kun veneen kyljestä irtosi. Toisaalta harmi, koska muuten olisi nähty kesän kovin väsytys; Henri vastaan Tenon vene.

pikkufisu.jpgMarjan aamukala.

Edit 1: 7-0.
Edit 2: Peli on päättynyt 8-0.


 

EI ole lohia
tiistaina 6. heinäkuuta 2010

Oikein valtakunnallisissa uutisissa on kuulemma todettu, että Tenossa ei tänä vuonna ole kaloja. Vaikea uskoa, kun tarkistaa aamuisin jääkellaria. Tervetuloa STTkin katsomaan.

Matti Lämsällä on peukalot kipeänä, kun ei itse ehdi muuta kuin naputtelemaan vaimo Marjan kalan kuvia Lohirannan suuntaan. 8,5 on isoin, vitonen seuraava ja yksi titti kaupan päälle. Tosin Beckenbauerillakin on ollut osuutta asiaan.

Muutkin mökkiläiset ovat kunnostautuneet lohen pyynnissä, ainakin pari kuuden kilon kalaa, vitonen, tittejä ym. Lohirannan naisten päivät ovat menossa, koska Leena Pulkki ja Pekka Suopanki vastasivat reilu viiden kilon kalasta.

Matit Rytinki ja Roima menettivät alakoskessa kunnon möllikän, kun kala jurotti ylävirrassa, vene alakerrassa, ja norjalainen keskivirrassa heittäen uistimen vahingossa piuhoihin kiinni. Lopputuloksen saattaapi arvata.

lohia1.jpgMarja Lämsä ja 8,5 kg:n, ja alempana 5 kg:n lohen kera.

lohia2.jpg
lohia3.jpgJa sitten nelonen.

lohia4.jpg


 

Aslakin painajainen
sunnuntaina 4. heinäkuuta 2010

aslak.jpgAina iloisen Aslakin huonompi päivä.

 

Lohirannasta löytyy drinkki nimeltään Aslakin Unelma. Itse Aslak sen sijaan ei ollut kovinkaan iloinen, kun ulkomaalaiset kalastajat ajoivat ystävällisesti siimojen yli. Pojat olivat luulleet, että Aslakki kalaa väsyteli, kun rulla pärisi ja kansainvälisiä käsimerkkejä vilauteltiin. Aslak sai kerrankin kunnon kyydit, kun kymppiheppainen Mercury pärisytti ampassatööriä.

 

Jakku oli  sitä mieltä, että neljä ensimmäistä kalaa oli turhan pieniä. Tahti on kuitenkin kiihtynyt, alla osoituksena kuva siitä kuudennesta kalasta, 15,5 kg.

aslak2.jpgPariairokaksikko Jakku.


 

Lohirannan onnenpäivät jatkuvat
torstaina 1. heinäkuuta 2010

onni1.jpgMikan & Janin 9,6 kg, joka oli antanut pojille lähes taivaalliset kyydit.

onni2.jpgJani & Mr Nobody & 9,9 & 14,7 kg

Eilisilta näytti vielä vähän heikolta, ja porukka palailikin joelta hyvissä ajoin valitellen huonoa kalantuloa.

Uusi sateisen tuhnuinen päivä koitti, ja melojien ilmeet kirkastuivat. Esko Jakku sai kaksi kalaa entisten kahden lisäksi, ja Tampereen Mika ja Sami onkivat kolmannella luvalla kolmannen lohensa, 9,6 kg.

Janin Tenonretkeily jatkuu myös suotuisissa merkeissä, sillä päiväsoutu Mr Nobodyn kanssa toi puntariin 9,9 ja 14,7 kg lohet.


 

Sääennustuksia lottopalloilla
keskiviikkona 30. kesäkuuta 2010

Norjan sääennustukset vuokrataan tällä hetkellä ilmeisesti Suomen ilmatieteen laitokselta, sen verran ennustukset muuttuvat muutaman tunnin välein. Eiliset sade-ennustukset olivat aamulla muuttuneet pilvipoudaksi, ja aamupäivällä jälleen vesisateeksi. Ennustammekin jatkossa kelien muutokset ihan itse jääkellarin pääluvun mukaan.

Lohia nousi jälleen mukavasti kuluneen vuorokauden aikana. Väylän pojat saivat jäähyväislahjaksi kaksi kuuden kilon tenolaista ennen kotiin lähtöä, joten yli 80 kg lohta viikon aikana laittoi suupielet hymyyn.

Hymy oli vähintään yhtä leve Tampereen pojilla Mikalla ja Samilla, jotka ovat elämänsä ensimmäisellä Tenon reissulla. Toinen kalastusvuorokausi antoi 6 kg ja 9,3 kg lohet. Tämä se käy tulevina vuosina kalliiksi :D

saaennustuksia.jpgSami Markkula ja Mika Martikainen & 9,3 kg.


 

Pöllit kulussa
tiistaina 29. kesäkuuta 2010

Lohirannan nurkilla lohi liikkuu, ja osa jopa rannalle saakka. 20, 18, 16, 10 ja siitä pienempiä on noussut kiitettävästi viimeisen vuorokauden aikana.

Veden nousu rupeaa tasaantumaan, joten seuraava vuorokausi on todennäköisesti edelleen yhtä  juhlaa. Huomiselle on luvattu parikymmentä astetta lämmintä, joten keskiviikko lienee mitä mainioin lohenkalastusvuorokausi.
Torstaina palattaneen karuun arkeen, sillä Sirman sää povaa 33 mm sadetta. Tulossa veneiden veto päivä.


 

Myrskyn jälkeen
maanantaina 28. kesäkuuta 2010

Veneet on lapattu pariinkin kertaan tyhjäksi eilisen päivän ja yön vesisateiden jäljiltä. Muuta tapahtumaa oli siis nurin mennyt laavu, terassin nurin menneet pöydät ja pari katkennutta aurinkovarjoa. Varaosia onneksi löytyy tulevia aurinkopäiviä varten. Sirman sää lupailee jo parempaa, ja huomenillalla  pitäisi mollukankin jo näyttäytyä.

Vesi on edelleen nousussa, joten roskat saattavat haitata tulevan vuorokauden kalastusta. Joka mökki on kuitenkin täynnä innokkaita kalamiehiä, eli eiköhän huomenna ole muutakin kerrottavaa kuin roskatärpit.