Leikin ja laulun loppu
sunnuntaina 21. elokuuta 2011

Lohiranta kiittää ja kumartaa kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kesästä, paitsi kunnanhallituksen puheenjohtajaa & älykeskusta. Tästä on luvassa myöhemmin hyvinkin seikkaperäinen selvitys. Retkeilyn tässä vaiheessa kyseinen asia ei enää harmita, vaan suorastaan naurattaa ;D

Viimeinen viikko meni hellepäivien merkeissä ja veden laskua seuratessa, vaan toki joitain kalojakin törmälle kannettiin.

Kohvin pojat kävivät Lohirannassa palaveeraamassa isolla porukalla, ja jopa kalaankin kerkisivät joelle ja merelle. Tuloksena tittiä, taimenta, turskaa ja muita mereneläviä.

Viikon isoimmasta kellariin kannetusta (9,6 kg) lohesta vastasivat Pekka Leino ja Konsta Kaikkonen, jotka jatkoivat siitä mihin edellisen kauden lopussa jäivät. Torkkolan Yöstä löytyi myös valoisampi hetki, siitäkin todisteita kuvan muodossa.

konstajapekka.pngKonsta Kaikkonen (vas.) ja Pekka Leino 9,6 kg lohen kera.

 

MattiKarri.jpg
Matti "tinjamiharjus" Torkkola & Karri ja Jorma Koramo. Mainittakoon, että Koramot saivat mereltä myös kauhian ruijalaisen paltaan.


  

Teno Unplugged 2011
perjantaina 12. elokuuta 2011

Rankka kisa on ohi, mutta kunnon kalojen saanti keskittyi harjoituspäiville. Meno oli kuitenkin kovaa itse kisoissa kuten myös kisojen ulkopuolella. Kisatoimisto tilttasi hyvissä ajoin kesken soutujen ja sama oli käydä myös kisatoimittajalle. Sinnillä mentiin kuitenkin loppuun saakka.

Vaikka lohet olivat pienempiä, saatiin palkinnot kuitenkin jaettua.

unplugged.png

palkinto.pngPiispa ja Henkka pokkasivat ensimmäisen palkinnon tällä 2,18 kilon titillä. Seremoniamestari Kuosmanen nosti veneeseen täsmälleen samankokoisen titin, mutta juryn (Esan) yksimielisellä päätöksellä kala hylättiin (DF).

voitto.pngP&PP, eli Pade ja PamPam kiittivät ja kuittasivat kakkossijan 2,0 kilon titillä. Huhupuheet kertoivat myös saadusta matikasta, mutta äijät kiistivät asian jyrkästi. Palkintojen noutomatkalla soi Paden Paden itsensä valitsema musiikki omasta rammarista. Nyt poika saunoo!!!

jbt.jpg

kttely.jpg

saalis.jpg
Upi ja Antti taktikoivat harjuksilla, joiden painoksi saatiin 0,99 kg K-kaupan muovipussin kanssa

mokinedessa.jpgKiekkoväkeäkin oli paikalla ja ajatus oli ripotella ruusun terälehtiä Jukka Jaloselle Lohirannan poluille. Unohtui kuitenkin kukkapenkin teko keväällä. Jutilta tuli nimmari Tapparan reinoihin, ja tämä tulee syksyllä olemaan kova sana Kuusamon Kärppälaumaa vastaan.

maisema.jpgTonokokki fiilistelee. Nyrrillataan!


 

Kerrointa Timolle
torstaina 11. elokuuta 2011

Kisatoimisto on pystytetty ja tuloksia odotellaan. Pakka lyötiin sekaisin, koska Timo U. Korhonen harrasti yksinkalastusta ennen kilpailun alkua ja sai ensimmäisellä laskulla ensimmäisestä ottipaikasta pikku jalkasen. Tasoitusta muulle väelle annettiin sen verran, että roottorista järjestettiin sokka poikki. Asian varmistamiseksi Timolta poistettiin vieheet :D.

korhonen.jpgKorhonen & ennakkolähtö.


 

Raskautta ensi silmäyksellä
maanantaina 8. elokuuta 2011

Teno Unpluggediin otettiin selkeä varaslähtö joten joella ja rannalla tapahtuu. Kuten toimittajamme sanoisi – kaiken ja laista.

Aake käänsi selkänsä ja tällä välin Kaitsu nappasi Henkan kainaloon kadoten auringon laskuun.

Soudun jälkeinen katseiden kohtaaminen osoittaa, että sielujen sympatiaa on löytynyt 8,5 kilon verran ;).

saalis1.jpgKai Lehtisen ja Henri Orren onnistunut aloitus, lohi 8,5 kg.

Kaitsun lohi kerkisi jo saunassa käymään, mutta kauaa ei tontilla keritty rehvastelemaan, sillä Seppo Teini ja Toni Lindqvist saapuivat hetken päästä Lohirantaan muikea hymy huulillaan.

Hymyn syykin selvisi, se oli 10 kg.

saalis2.jpg
Seppo Teini ja Toni Linqvist sekä lohi 10 kg.

Karsintalähdön kolmantena maaliin saapuivat Juha Niemi ja Pietu Länsman.

saalis3.pngJuha Niemi ja Pietu & 5 kg.

saalis4.jpgAntti-Jussi Sipilä ja PamPam Kahesti antoivat muille pari tuntia tasoitusta ja aloittivat tällä reilu kolmen kilon kalalla. Ruumiin ravitsemisen jälkeen oma taiganauttimme uhkaa lähteä uudestaan Lohirannan ympäri kiertävälle radalle.

saalis5.jpgUpikin kerkisi kalalle ja yrittää tässä olla vihaisen näköinen taimenesta, koska lohi oli tilattu. Taitaa suupielet kuitenkin kääntyä ylöspäin, kunhan suolataimenta saa maistaa.

saalis6.jpgAntti-Jussin syntymäpäivälahjaksi tuli vielä toinenkin titti, eikä Karjalaisen Keijoakaan harmita yhtään.


 

Normi viikonloppu hyvä viikonloppu
sunnuntaina 7. elokuuta 2011

Tässä tapauksessa normi tarkoittaa sitä, että kalaa tulee useampia kappaleita samalle vuorokaudelle ja valokuvattavaa riittää.

Suomussalmen miehet kunnostautuivat Beckenbauerin kanssa kolmen kunnon kalan verran, saajina Timo Säkkinen (8,4 kg), Vesa Piiparinen (8,3 kg) ja Timo Polo (4,5 kg). Lisäksi Polo ja Lauri Mulari nykäisivät kotirannasta tinttaraisen.

viikonloppu1.jpgTimo Säkkinen (oik.) ja Beckenbauer, eli Pekka Guttorm, eli Messi ja lohi 8,3 kg.

Puurusen Yrjö piti perhokalastajien, eli sulkaonkijoiden (Pietu Länsmanin suora suomennos Saamen kielestä) mainetta yllä tällä 8,7 kg:n lohella, joka naksahti Niittyrannasta.

viikonloppu2.jpgYrjö Puurunen ja rantakala 8,7 kg.

Mr. Nobody was jälleen here Janin kanssa, ja saivat palkintonsa viimeisen luvan viimeisellä laskulla. Kolmen aiemmin saadun titin lisäksi kyytiin suostui tämä 8,5 kiloinen tenolainen.

viikonloppu3.jpg
Janin ja Lohirannan Stigin, eli Mr. Nobodyn 8,5 kg.

Kontolan perheellä se on vauhti päällä, kun Kortto hyvästeli tontin edellisellä retkellä. Tällä hetkellä Juhalla on alla on Maukan kanssa saatu 19,7 kg ja 14 kg. Kasvot ovat toistaiseksi tallessa, sillä Anne tulee perästä 7 kiloisella ja Joonas 5 kiloisella.

viikonloppu4.jpgJuha Kontola ja kojamo 19,7 kg.


 

Herra varjele mitä sieltä tulee
torstaina 4. elokuuta 2011

Voihan ylämumummo ja ilmaveivi sentään!

Nääsnääsmiehet Mikko Ellonen ja Juho Viitala jatkoivat Tampereen osaston hirmuista sarjaa tällä KAUHIALLA KOJAMOLLA. Kala punnittiin RKTL:n toimesta, ja veret valuneena lohen painoksi varmistui 25,2 kg.

Lohiranta onnittelee!

herra1.jpgJuho Viitala ja Mikko Ellonen, sekä kesän pääosan esittäjä 25,2 kg kojamo.


 

Nääs nääs
sunnuntaina 31. heinäkuuta 2011

Mansen miähet soitti aamulla ja kyseli, että voisinko ottaa pari fotoo. Määhän tiätysti suastuin ja latasin kammeran valmiiks. Hämmästys oli kauhee, kun jätkät nosti takaloosterista kauheen laksin, peräti 15,7 kiloo. Viä isompi oli karannu, ku jätkät luuli perhon olleen pohjassa. Kohdalle kun pääsivät, niin huomasivat perhon roikkuvan kojamon suupiälessä, eikä se tanan kojamo suastunu liikkuun mihinkää. Sitten se vaan irtosi. Onneks tää piänempi tuli kuiteski ylös asti.

Rovaniemeläiset Matti Vaara ja Samuli Mäkilä saivat myös kotiin viemisiä, kun viime yönä pyytöihin tarttui 10,9 kg:n lohi.

naas1.jpgNääs & Nääs & 15,7 kg.

naas2.jpgSamuli Mäkilä (vas.) ja Matti Vaara 10,9 kg:n lohen kera.


 

104
lauantaina 30. heinäkuuta 2011

Lohiranta on jälleen aikaansa edellä, sillä ilmoitamme Teno maratonin voittajan jo ennen puoliväliä puolivälin krouvin terassilta. Numero on 104 ja 15 km:n jälkeen kaulaa oli kertynyt jo kymmenisen minuuttia.

Me keskitymme omasta puolestamme tenumaratoniin, eikä vielä olla lähelläkään puoliväliä.

Tytöt kaipailivat satanelosen puhelinnumeroa, on kuulemma hyvät geenit :D.

104.jpg
104


 

Nyt sitä saa
perjantaina 29. heinäkuuta 2011

Kulunut viikko on ollut kaiken kaikkiaan hyvä, sillä useita kaloja on rantautettu, myös lohiluokkaa.

Perjantai on kuitenkin ollut omaa luokkaansa, sillä aamusta alkaen on tuotu komeita kaloja näytille. Alla hieman esimerkkiä.

nyt1.jpgAare Keskitalo käväisi aamukalalla Rytingin Matin kanssa, ja tuliaisiksi lähti 15 kg:n lohi.

nyt2.jpgTita ja Juha jatkoivat hyvää sarjaansa, ja läksiäisiksi tuli 5 kg:n kala. Tässä kuvassa on tosin soutuopettaja Tuure, ja kala näyttäisi olevan sivuseikka. On se kumma, että jos on karvainen ukko kyytiläisenä, ei tapahdu yleensä mitään. Näteille tytöille soudetaan kyllä kalaa säkkikaupalla.

nyt3.jpgRaatesalmelaisia, eli Eila ja Kari, sekä 7,85 kg:n lohi. Ja se iso tietysti karkasi.


 

Sopulikaloja ynnä muita kummallisuuksia
sunnuntaina 24. heinäkuuta 2011

“Suurammattikalastaja” Kristian Keskitalo saapui Lohirannan tontille ja kerkisi jo muutaman luvan soutamaan.

Toissa yön kummallisuuksiin kuuluu tapaus, kun poika kuvasi veneessä sopulin uintia videolle. Sopulin kadottua alavirtaan, pyysi poika seuramaan perässä, jotta sopulikuvaus ei keskeytyisi.

Kristian teki työtä käskettyä, ja lähti viuhtomaan alavirran suuntaan. Samalla kun vene saavutti sopulin, pamahti kahteen vapaan tuplatärppi, ja molemmat titit tulivat veneeseen saakka.

Nyt pitää siis miettiä, soutaako nokka ylös- vai alaspäin.

Sunnuntain yksinsoutu tuotti jälleen tulosta. Venerantamme alapuolelta otti kunnon lohi kiinni, ja alapuolista patoa varoakseen päätti Kristian väsyttää kalan rannalta. Hyvin meni siihen saakka kunnes lohi piti rantauttaa. Viimeinen rauhallinen pumppaus, ja kala olisi rannalla. Vaan ei ollut, koska viimeistä edellisellä kerralla irtosi.

Vaan eipä hätiä, näitähän sattuu. Uusi yritys hieman ylempää, ja kala oli taas kiinni. Tämä vaati hieman enemmän töitä ja tällä kertaa rantauttamispaikkana oli Norjan puolen saaren kärki.

Kala oli jo viimmosen päälle väsynyt ja pyrstöä heilutteli ilmassa, kun Riipisen Pekkakin veneestä jo huuteli ja onnitteli komeasta kalasta. Sitten tuli taas se toiseksi viimeinen kerta…

Seuraava kala olikin sitten veneeseen saakka tullut titti, joka kätsättiin ja riliisattiin heittämällä takaisin jokeen kirosanojen kera :D


 

Paineet pois
perjantaina 22. heinäkuuta 2011

Naapurin Tuurea se lykästi, kun rupesi tyttären hääpäivä lähestymään ja suolakalakin piti vielä saada. Joella ei kuitenkaan ole vielä huvittanut käydä.

Paineiden poistamiseksi ajatteli Tuure käväistä ostamassa Olavilta verkkokalan, vaan tyhjästä oli tässäkin tapauksessa paha nyhjäistä, kun verkot ovat olleet kuivalla maalla jo hyvän tovin. Ei siis auttanut kuin lähteä käymään joella, ja alla lopputulos 13,8 kg.

Saaran hääpäivä on muuten 13.8. 

paineetpois.jpgHääkala, ei tosin Tuuren omien häiden.


 

Ei menny niinku Strömsössä

Kaikilla ei kuitenkaan ole mennyt samaan tyyliin kuin siinä kuuluisassa televisiosarjassa, Eli Lehtisolan Jaskalla ja Riipisen Pekalla ei käynyt kovin hyvä Tuure.

Väyläniemen nurkilla pamahti lohi kiinni, joka kaikkien taiteen sääntöjen mukaan myös väsyteltiin. Homma meni niin hyvin kuin mennä voi – aina siihen saakka kun kala piti koukata veneeseen. Jaska se koukkasi, mutta samalla nostokoukusta katosi tuo “koukku” sana. Lopputuloksena lohi putosi veneeseen Jaskan polvelle – kiitti ja kumarsi – ja hyppäsi toiselta puolen takaisin jokeen. Sen pituinen se, eli metrinen meni 

Liekö entisten laatukoukkujen valmistuskin siirretty halpatuotantomaihin. Lohiranta tarjosi Jaskalle lohdutukseksi uuden nostokoukun rakennussarjan, johon Jaska totesi, “Otan tuon henkilökohtaisena vittuiluna.”

eimenny.jpg

Tämä koukku roikkuu nykyään anniskelupaikkamme seinällä. Siittä suap ottoo, ken käyttöö.


 

Kaikki paitsi Juha
keskiviikkona 20. heinäkuuta 2011

No ei nyt ihan kaikki, mutta ainakin melkein. Pojasta ei ihan polvi parantunut, kun Lehtisolan Jaska kantoi kalojansa kellariin. Määrä oli sama kuin isälläkin, mutta isoin jäi 7,5 kiloon. Muutenkin lohet ovat kopistelleet vieheisiin ihan eri malliin kuin viime viikolla. Paitsi tietysti Juhalla, joka hävisi jäsenten välisen kilpailun Pihlistä vastaan selkeästi 1-0. Karkuutettuja ei lasketa.

kaikkipaitsijuha.jpgJuha (vas.) nauttii tappion karvasta kalkkijuomaa. Pihlistä ei v....a oikein mikään :D 


 

Korttolan kontto
sunnuntaina 17. heinäkuuta 2011

Tietäähän sen mitä tapahtuu, kun Kontolan Juha laittoi oven pieleen liitutaulun lohien laskemista varten. Ei nimittäin tapahdu.

Taulun poiston jälkeen sen sijaan alkoi tapahtua, kortto lähti alajokeen ja tilalle tuli kaksi tittiä ja sitten tämä hieman paremman kokoinen, eli reilu 16 kiloinen.

Tenu-mökkiinkin saatiin lohiluokan kala ja Lehtisolan Jounista ei edes tarvinne mainita. Mainitaan kuitenkin sen verran, että kolme kalaa, joista kuva alla.

kontto1.jpgMartikkala & Kontola (oik.) & viimeisen laskun palkinto

kontto2.jpgJouni ja Marjatta, loppuryhmää ei tarvinne esitellä. Sisarusparven isoin 12,4 kg.


 

Apinan raivolla
lauantaina 16. heinäkuuta 2011

Ruska-, eli Tuska-mökistä tuli väliaikaisesti kolmen apinan tukikohta. Soudettu on tuskassa, ja jokainen on ollut omalla vuorollaan myös apinana, joku jopa useasti 

Mutta harjushan se on paras ruokakala.

raivolla1.jpgKolme apinaa. Keskimmäinen on harjus.

raivolla2.jpgTukikohta.


 

Torstai on toivoa täynnä
keskiviikkona 13. heinäkuuta 2011

Siekkisen “paineet pois” kala. Tästäkö se alkaa…

torstai.jpg